Σούπα τσίλι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. κιμάς
  • 4 καρότα
  • 3 πατάτες
  • 1 κούπα αρακάς
  • 2 κρεμύδια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • ζωμός ή 1 κύβος κνορ
  • 4-5 τσίλι (ή 1 καυτερή πιπεριά)
  • αλάτι, πιπέρι, κύμινο,
  • μαιντανός
  • μουστάρδα

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τα κρεμύδια σε ροδέλες και τα ρίχνουμε στο λάδι με το σκόρδο. Μόλις αρχίσουν να ροδίσουν, ρίχνουμε το κιμά σε σιγανή φωτία, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στο μεταξύ ρίχνουμε 4-5 μικρά τσίλι και το κύμινο. Μόλις τσιγαριστεί ο κιμάς, ρίχνουμε το ζωμό (κύβο κνορ) δυαλιμένο σε μια κούπα νερό και τη μουστάρδα και αφήνουμε να σιγοβράσει.
  2. Ρίχνουμε ψιλοκομενες τις πατάτες και τα καρότα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει με το καπάκι, ενώ το παρατηρούμε να μην ρουφήξει το νερό -προσθέτουμε όσο χρειαστεί ώστε να καλύπτει τα λαχανικά.
  3. Μετά από 30 λεπτά περίπου ρίχνουμε τον αρακά κατεψυγμένο (αν ο αρακάς είναι φρέσκος, πιθανό να χρειαστεί να το προσθέσετε πιο πριν) και αφήνουμε άλλα 15 λεπτά.
  4. Στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε τον μαιντανό ψιλοκομμένο.

<< Πiσω